Termeni si Conditii

SC KONVAYO SRL


Acest site web (denumit in cele ce urmeaza "SITE") este administrat de KONVAYO SRL  (denumita in cele ce urmeaza „KONVAYO”), avand sediul in Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 54-56, inregistrata la Registrul Comertului cu numar J33/1989/2017, CUI 30854587, cont bancar RO36 BTRL RONC RT00 M556 8201, deschis la Banca Transilvania.

Vizitarea, accesarea sau comandarea produselor vizualizate pe site implica acceptarea termenilor si conditiilor ( denumite in cele ce urmeaza „Conditii”) specificate mai jos. Societatea isi rezerva dreptul de a modifica prezentele “Conditii”, fara o notificare prealabila. In consecinta, recomandam consultarea Conditiilor in cazul fiecarei accesari a site-ului.

Urmatorii termeni vor avea in cuprinsul acestui document, definitiile specificate dupa cum urmeaza:

•  Site: desemnand site-ul oficial apartinand KONVAYO, care poate fi accesat la urmatoarea adresa www.konvayo.ro prin intermediul caruia utilizatorul va avea acces la informatii privind produsele asigurate/oferite de KONVAYO;

•  Utilizator/Client/Consumator: desemnand persoana care acceseaza Site-ul, in scopuri private sau profesionale si care este de acord cu Conditiile de Utilizare ale prezentului Site, indeplinind in acest sens toate cerintele procedurii de inregistrare;
•  Profesionist, definit in conformitate cu art. 2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 34/2014 (denumita in cele ce urmeaza „OUG”), respectiv orice persoana fizica sau juridica, publica sau privata, care actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale in legatura cu contractele care intra sub incidenta prezentei ordonante de urgenta, precum si orice persoana care actioneaza in acelasi scop, in numele sau pe seama acesteia;  – KONVAYO;

Utilizare Abuziva: reprezinta utilizarea Site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii KONVAYO.

Drepturi de proprietate intelectuala. Toate materialele integrate in acest Site reprezinta proprietatea intelectuala a KONVAYO si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al KONVAYO. Utilizatorul intelege dreptul de proprietate, nu va dezvalui unor terte parti, nu va face publica nicio informatie primita din partea KONVAYO si nu va utiliza materialele pentru scopuri comerciale, fiind destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale. Intregul continut al Site-ului www.konvayo.ro, incluzand in aceasta notiune texte, imagini, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date sau materiale, sunt proprietatea KONVAYO, fiind reglementate de legea pentru protectia drepturilor de autor. 

Pentru orice intrebari sau cereri de utilizare a materialelor de pe acest website va rugam sa ne contactati la urmatoarea adresa office@konvayo.ro

OBLIGATIILE DE INREGISTRARE

Pentru a putea achizitiona produsele disponibile pe Site, va rugam sa introduceti datele de identificare in formularul electronic din continutul Site-ului. Pentru utilizarea Site-ului, declarati ca veti furniza informatii reale, corecte, actuale si complete si ca utilizarea acestuia se va realiza in conformitate cu norme etice. In caz contrar,  KONVAYO isi rezerva dreptul de a bloca accesul in utilizarea Site-ului pe durata determinata sau nedeterminata, fara notificare sau alta formalitate prealabila. 

KONVAYO nu garanteaza si nu ofera asigurari cu privire la exactitatea si integritatea oricarui produs sau informatie de pe Site. De asemenea, KONVAYO nu isi asuma consecintele pentru continutul site-urilor sau paginilor la care se face trimitere sau trimit catre Site si va fi exonerata de raspundere pentru orice pierdere sau penalitate generata ca urmare a oricarei conectari la orice locatie de pe orice site la care se face trimitere.

Utilizatori

Procedura de inregistrare presupune obligatia Utilizatorului de a-si stabili o parola pentru administrarea profilului personal. Fiecare Utilizator devine astfel responsabil pentru mentinerea confidentialitatii datelor de acces si este in intregime responsabil pentru orice actiune decurgand din utilizarea profilului. Atat parola cat si profilul Utilizatorului se pot modifica in orice moment, la aprecierea acestuia.

Este reponsabilitatea dumneavoastra sa inregistrati si sa mentineti un profil personal corect astfel incat sa va putem furniza informatii precise prin intermediul site-ului www.konvayo.ro.

Pentru orice inadvertente in cadrul profilului personal, respectiv utilizari neautorizate, improprii sau ilegale ale parolei sau contului va rugam sa ne contactati. KONVAYO  nu isi asuma raspunderea pentru nici un fel de pierderi, impuneri, daune, cheltuieli, taxe generate de nerespectarea prevederilor prezentei sectiuni.

PRETURILE PRODUSELOR

Toate preturile afisate pe Site-ul KONVAYO sunt exprimate in LEI si includ toate taxele aplicabile.

PLASAREA SI CONFIRMAREA COMENZILOR

Utilizatorul are obligatia de a efectua comenzile doar in baza unei prescriptii avizate de un medic oftalmolog sau optician, dar fara a depasi un termen de maxim 6 luni.

In cazul unui disconfort care persista, respectiv inrosirea ochilor, iritatii sau alte afectiuni, recomandam indepartarea lentilelor sau ochelarilor de vedere si consultarea unui medic specialist. In caz contrar, KONVAYO nu isi asuma raspunderea pentru prejudiciile suferite, inlocuirea sau returnarea produsului.

Dupa plasarea comenzii, Utilizatorul va fi contactat telefonic pentru  confirmare. In situatia in care Utilizatorul nu poate fi contactat telefonic sau prin email conform formularului de inregistrare in decurs de 2 zile lucratoare, comanda va fi anulata.

LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor de catre KONVAYO se realizeaza prin curier rapid, numai pe teritoriul Romaniei, intr-un termen de maxim 10 zile lucratoare de la confirmarea comenzii de catre Utilizator, la adresa specificata, intre orele 9:00 – 18:00. Pentru a evita orice intarzieri sau nelivrarea produselor comandate, va rugam sa specificati o adresa alternativa de livrare. Dupa doua incercari de livrare nereusite efectuate de catre firmele de curierat partenere, comanda dumneavoastra va fi considerata anulata.

In situatia neindeplinirii obligatiilor de plata sau de orice alta natura decurgand din relatia contractuala stabilita, KONVAYO isi rezerva dreptul de a nu mai expedia comenzi.

MODALITATEA DE PLATA

Plata produselor se efectueaza in numerar/cash la livrarea produsului sau prin credit/ debit card la plasarea comenzii online.

Produsele prezente pe konvayo.ro se pot achiziționa în 3 rate fără dobândă prin STAR Card.

In cazul in care anumite comenzi necesita o comanda personalizata catre furnizor utilizatorul se obliga la plata unui avans in procent de 50% din valoarea totala a comenzii, urmand ca restul de plata sa fie achitat in momentul livrarii produselor.

PROMOTII SI CONCURSURI

Pentru orice concurs sau promotie, KONVAYO va aduce la cunostinta regulile, termenii si conditiile prin intermediul unui regulament afisat pe site-ul propriu. Va informam ca in perioada campaniilor de reducere se va aplica discount-ul cu valoarea cea mai mare excluzand varianta unui discount cumulat. KONVAYO isi rezerva dreptul de a anula o promotie sau un concurs fara o notificare prealabila adresata Utilizatorilor.

RETURUL PRODUSELOR

Returnarea produselor se va realiza doar in urmatoarele conditii:

 • Neconformitatea produsului – Utilizatorul isi rezerva dreptul de a solicita returnarea produsului pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii daca acesta se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta KONVAYO. In functie de optiunea Utilizatorului pentru noul produs, fie se va plati o diferenta (pentru un produs cu o valoare mai mare), fie i se rambursa partial pretul achitat pana la valoarea produsului inlocuitor. Eventualele costuri suplimentare vor fi suportate de KONVAYO.
 • Livrarea necorespunzatoare – Utilizatorul isi rezerva dreptul de a refuza receptia altor produse decat cele comandate cu conditia instiintarii imediate a KONVAYO. In acest caz, Utilizatorul va putea returna produsele in vederea inlocuirii sau rambursarea integrala a contravalorii produselor. In functie de optiunea Utilizatorului pentru noul produs, fie se va plati o diferenta (pentru un produs cu o valoare mai mare), fie i se rambursa partial pretul achitat pana la valoarea produsului inlocuitor. Eventualele costuri suplimentare vor fi suportate de KONVAYO.

In vederea solutionarii cererii de inlocuire a produselor, KONVAYO pune la dispozitia Utilizatorului un formular de inlocuire care va fi completat corespunzator si transmis catre adresa de email office@konvayo.ro. Echipa KONVAYO va raspunde in scurt timp solicitarilor dumneavoastra.

RENUNTAREA LA CUMPARARE

Utilizatorul are optiunea de a notifica KONVAYO cu privire la intentia de a renunta la achitionarea unui produs in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

In vederea solutionarii cererii de retur a produselor, KONVAYO pune la dispozitia Utilizatorului un formular de retur care va fi completat corespunzator si transmis catre adresa de email office@konvayo.ro. Echipa KONVAYO va raspunde in scurt timp solicitarilor dumneavoastra.

In functie de optiunea Utilizatorului pentru noul produs, fie se va plati o diferenta (pentru un produs cu o valoare mai mare), fie i se rambursa partial pretul achitat pana la valoarea produsului inlocuitor. Eventualele costuri suplimentare vor fi suportate de KONVAYO. Noul produs solicitat va fi transmis catre Utilizator numai dupa returnarea produsului initial in conformitate cu conditiile de returnare prevazute de OUG 34/2014. Inlocuirea sau rambursarea contravalorii produselor se va efectua in maxim 14 zile in conformitate cu prevederile OUG 34/2014.

In urmatoarele situatii nu va fi posibila inlocuirea produselor sau returnarea contravalorii:

 • Sigiliul produsului este deteriorat sau desfacut – caz in care se va pierde garantia conform conditiilor impuse de producator in certificatul de garantie;
 • Starea produselor este evident deteriorata la momentul receptiei;
 • Lipsa ambalajului original al produsului;
 • Accesorii imcomplete;
 • Consumabile originale desigilate;
 • Produse amestecate, potrivit naturii lor, cu alte elemente;
 • Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena;

KONVAYO isi rezerva dreptul ca, in situatia in care constata diferente majore in caracteristicile produsului fata de momentul achizitionarii din punct de vedere estetic, functional sau consumabile sigilate conform OUG 34/2014, sa solicite expertiza si deviz de cost unitatii autorizate de furnizor pentru a readuce produsul la starea initiala.

De mentionat ca, in orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa prezinte caracteristicile estetice si functionale initiale (ambalaj, cutie originala, etichete, factura, certificate de garantie etc).  In caz contrar, KONVAYO va considera ca produsul nu intruneste conditiile de inlocuire sau returnare. Costurile de returnare / inlocuire vor fi suportate de catre Utilizator in situatiile aferente ca urmare a renuntarii la cumparare. De asemenea, nu vor fi acceptate spre returnare produsele ce
au fost trimise fara completarea formularului de retur, produsele care au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport sau nu au inscriptionate pe ambalaj elementele necesare identificarii returului (ID retur, numele beneficiarului facturii).

Returnarea / inlocuirea produselor se va realiza prin intermediul unei firme de curierat rapid in conformitate cu urmatoarele cerinte:

 • Ambalarea produselor in vederea transmiterii cu mentiune pe exteriorul coletului a ID-ului de retur, comunicat de KONVAYO in momentul primirii formularului de retur sau prin specificarea numarului facturii din care provine produsul;
 • Transmiterea coletelor la urmatoarea adresa:

Suceava, Str. Stefan cel Mare, nr. 54-56.

Produsele returnate nu vor compensa o comanda efectuata ulterior, contravaloarea acestora se va realiza conform specificatiilor din sectiunile „Returul produselor” sau „Renuntarea la cumparare” prin modalitatea aleasa de dumneavoastra. Noua comanda va fi achitata integral in momentul livrarii.

Riscul deteriorarii produselor pe parcursul transportului datorat ambalarii necorespunzatoare va fi suportat de catre dumneavoastra, KONVAYO rezervandu-si dreptul de a nu accepta returnarea produsului, fiind astfel exonerat de orice raspundere.

GARANTIA PRODUSELOR
Produsele comercializate prin intermediul acestui Site sunt noi, provenind din surse autorizate de catre producator si beneficiaza de garantiile legale. Certificatele de garantie sunt emise de catre KONVAYO, iar garantiile oferite prin aceste certificate nu afecteaza drepturile ce sunt conferite prin lege consumatorului.

SC KONVAYO SRL, în calitate de vânzător, acordă o garanție de 24 de luni pentru produsele vândute prin intermediul www.konvayo.ro. Această garanție se acordă de la data livrării produsului către cumpărător/utilizator, în condițiile respectării instrucțiunilor de utilizare:  

- pastrati ochelarii intr-un toc adecvat (nu se pun direct in buzunar, poseta sau pe cap);

- manevrati intotdeauna ochelarii cu ambele maini atunci cand ii puneti sau ii dati jos;

- curatati ochelarii cu solutii specifice sau apa si sapun; stergerea ochelarilor se face doar cu material adecvat tip microfibra;

- evitati contactul ochelarilor cu substante chimice agresive, acetona, spirt,parfum, produse cosmetice, vopsea de par, fixativ;

- nu lasati ochelarii langa surse de caldura (sauna, uscatoare de par, aragaz) sau pe bordul masinii, expusi direct radiatilor solare;

LIMITARE DE RESPONSABILITATE
KONVAYO este exonerata de raspundere in cazul aparitiei oricaror erori de tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturile, caracteristicile, imaginile etc. In situatia in care pretul produsului sau oricare alte caracteristici ale produsului au fost gresit introduse sau afisate in bazele noastre de date, fapt ce a intarziat livrarea, KONVAYO isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a notifica Utilizatorul in cel mai scurt timp cu privire la eroarea aparuta.

Toate materialele si informatiile de orice natura afisate pe Site sau furnizate sub orice forma Utilizatorului de catre KONVAYO vor ramane proprietatea KONVAYO. Acestea vor putea fi utilizate doar in scopul executarii obligatiilor asumate decurgand din relatia comerciala si pot fi dezvaluite tertelor parti exclusiv cu consimtamantul prealabil scris al KONVAYO si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care primeste informatiile/materialele.

KONVAYO isi rezerva dreptul de a transmite materiale promotionale sau informatii cu caracter general conform specificului activitatii sale Utilizatorilor care comanda produse comercializate pe Site sau care s-au abonat la newsletter-ul acestui Site.

Limitarea raspunderii pentru produse

KONVAYO va depune toate diligentele pentru a se asigura ca toate comenzile sunt onorate. KONVAYO nu isi asuma responsabilitatea garantarii valabilitatii sau existentei produselor. De asemenea, KONVAYO va pune la dispozitie alternative de inlocuire sau rambursare a contravalorii produselor in conformitate cu sectiunile „Returul produselor” sau „Renuntarea la cumparare”.

In situatia in care produsele prezinta defectiuni majore, KONVAYO va fi exonerat de raspundere, repararea produselor revenind in sarcina importatorului, furnizorului sau comerciantului, in baza certificatului de garantie emis. In cazul in care produsul nu poate fi reparat sau nu se mai fabrica, KONVAYO va ofera posibilitatea de a inlocui produsul initial cu un produs similar sau de a va rambursa integral valoarea achitata.

Limitarea raspunderii pentru livrare

KONVAYO isi rezerva dreptul de a intarzia sau anula livrari ale comenzilor plasate in cazul in care, din motive independente, acestea nu pot fi onorate (incendii, explozii, epidemii, actiuni guvernamentale, razboaie, proteste, tulburari civile sau alte impedimente).

Limitarea raspunderii pentru preturi

Preturile afisate pe Site includ toate taxele aplicabile, exceptand cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres acest lucru. Pretul de achizitie specificat pe factura va fi in conformitate cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii catre Utilizator ca fiind o comanda ferma, sau in situatia comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit, pretul va fi cel afisat pe site la momentul achizitiei. KONVAYO isi rezerva dreptul de a modifica preturile fara notificare sau alte formalitati prealabile.

FRAUDA

Orice tentativa de a modifica continutul Site-ului KONVAYO, de a accesa datele unui alt utilizator sau de a afecta buna performanta a serverului pe care ruleaza acest Site va fi considerata incercare de frauda asupra sistemelor ce gazduiesc Site-ul si va avea drept consecinta demararea procedurilor judiciare penale.

PRELUCRARE DATE PERSONALE

In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Societatea are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizatori.

Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiaza de urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art 12); dreptul de acces la date (art 13); dreptul de interventie asupra datelor (art 14); dreptul la opozitie (art 15); dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art 17); dreptul de a va adresa justitiei (art 18). De asemenea, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati eliminarea datelor din bazele de date electronice.

LITIGII

Prin utilizarea, vizualizarea sau cumpararea produselor de pe acest Site, utilizatorul declara ca a luat la cunostinta faptul ca prezentele Conditii, precum si orice eventuala disputa de orice natura care ar putea aparea intre utilizator si Societate sunt guvernate de legislatia din Romania. Orice conflict va putea fi solutionat initial pe cale amiabila in minimum 30 de zile calendaristice. In situatia in care nu este posibila o solutionare a diferendelor pe cale amiabila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legislatia in vigoare.